ההורות הינה מערכת יחסים ייחודית אשר נוצרת בין הורה לילדו לאורך כל שנות גידולו, ועם כל ילד מחדש. הורות לילד אחד לא דומה להורות לילד אחר. זאת משום שכל ילד מעורר בנו רגשות ייחודיים, בהתאם למבנה אישיותו ולטמפרמנט המולד שלו. בכל הורות ישנם רגעי שיא ורגעי שפל, רגעי נחת ורגעי תסכול, רגעי הנאה, סיפוק ושמחה, לצד עצב ודאגה.
עם זאת, לא פעם חווית ההורות מלווה בתחושה של בלבול, מתח, חוסר אונים או ייאוש. במקרים כאלו כדאי לפנות לטיפול רגשי שממוקד בעבודה על הורות. הדרכת ההורים עשויה לעזור במציאת הדרך בה צריך להמשיך. בליווי של המטפל ניתן להבין טוב יותר את הקשיים, להגדיר אותם ולבחון את דרכי ההתמודדות האפשריות.התהליך כרוך בהתבוננות וחשיבה אודות החזון המשפחתי של ההורים, מטרות וערכים, הבנת הצרכים הרגשיים והחברתיים של הילדים ושל ההורים, ניתוח דרכי התקשורת במשפחה וחיזוק דפוסים חיוביים. מטרת ההדרכה היא לשלב בין הידע והכלים להתמודדות שבידיי כאשת מקצוע לבין עולמה הייחודי של כל משפחה.
מקרה נוסף שבו כדאי לפנות לטיפול בהורות הוא כאשר לילד יש קשיים רגשיים, אולם הוא עצמו מתנגד לטיפול ולא מוכן לשתף פעולה. ככל שהילד צעיר יותר כך העבודה הטיפולית עם ההורים הינה משמעותית יותר ובעלת פוטנציאל רב יותר לחולל שינוי אצל הילד.
לגישתי, כל הורה יכול ללמוד להבין את הצרכים הרגשיים של ילדיו, לעזור לילדים לבטא את צרכיהם וליצור שיח מאפשר ומקבל.