גיל ההתבגרות מהווה שלב התפתחותי משמעותי ומרגש. מערכות יחסים חדשות נרקמות, סקרנות רבה, חוויות והתנסויות חדשות, הזהות האישית הולכת ומתבהרת, ואט אט מידת העצמאות עולה. לצד זאת, העוצמות החזקות של השינויים האישיים והחברתיים בגיל הזה עלולות להוביל ללא מעט קשיים, שלעתים המתבגר או המתבגרת מתקשים להתמודד אתם בצורה מיטיבה. לחצים שונים יכולים לעורר שאלות של תחושת ערך, הגדרה עצמית, שייכות ועוד.
בתקופה זו מערכת היחסים המשפחתית משתנה ומתעצבת מחדש. האיזון העדין בין נפרדות וקשר מאותגר שוב ושוב ויש צורך לחפש את המידה הנכונה עבורכם מחדש.פעמים רבות הורים למתבגרים מתקשים לתת בעצמם את המענה והסיוע ולעתים הנער או הנערה חשים שהוריהם אינם מבינים אותם ואינם קשובים לצרכיהם. ההתמודדות שלנו כהורים, עם ההתבגרות של ילדינו, מפגישה אותנו לעתים קרובות עם סוגיות לא פתורות מעברנו. לכן, הדרך בה אנו מגיבים, פעמים רבות אינה יעילה או מתאימה למתבגר שלנו. השפה והתקשורת שלנו לעתים אינן ברורות להם, ונתפסות כמיושנות ולא רלוונטיות. חשוב לזכור, כי דווקא בגיל זה, הנער או הנערה זקוקים מאד לידו המכוונת של ההורה, היודע לכבד את פרטיותם ועצמאותם, אך נמצא שם גם כדי לשאול את השאלות הנכונות, לתת עצה טובה ובעיקר הכוונה ותמיכה רגשית.
גם במפגש עם נוער, קיימת חשיבות להכרת דרך הביטוי והקצב האישיים, על מנת לאפשר מקום בטוח לשיתוף. יש אשר ירגישו נוח בביטוי מילולי וישיר, אחרים יבטאו עצמם דרך עולמות התוכן הקרובים ללבם כגון אומנות, שירים ומדיה, ויש שיבטאו עצמם בעזרת משחק.
לכן, אני מאמינה בהזמנה למגוון דרכים, על מנת לאפשר לנער או לנערה להתחבר לאופן הביטוי האישי שלהם ודרכו למצוקות וגם למשאבים הנפשיים המצויים בהם.
חלק חשוב בטיפול במתבגר הוא הדרכת הורים. הדרכת הורים מאפשרת להורים לקבל את התמיכה והעזרה להם הם נזקקים כדי לשאת את תהליך התבגרותו של ילדם, ולהתמודד עם שלל הקשיים האישיים המתעוררים בתוכם. הדרכה מתאימה מאפשרת להורים לחוש בטחון בהתמודדותם מול המתבגר, ונותנת להם חוויה של מסוגלות הורית טובה ומיטיבה.
כמו כן במידת הצורך או אם הנער/ה וההורים מעוניינים, אני נפגשת עם הצוות החינוכי כדי לחשוב יחד כיצד אפשר לעזור לנער ולראות את צרכיו.